За даними американських вчених, в період з 1997 по 2011 рік кількість дітей, які страждають від харчової алергії, зросла на 50 % у всьому світі і продовжує зростати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗасоби масової інформації регулярно публікують історії про те, як непереносимість того чи іншого продукту призвела до трагічної смерті серед дітей, повідомляє
Одна з версій прямо-таки стверджує, що всьому виною наша зайва охайність. І якщо це не виправити, то смерть від алергії буде траплятися все частіше і частіше.
Алергія на продукти харчування, пилок, цвіль або інші речовини — це свого роду імунологічна помилка. Перше вплив речовини зазвичай призводить до хвороби, але потім імунна система навчається боротися з патогенами і виробляти антитіла.
Тим не менше іноді імунітет може помилитися. У такому разі арахіс або пилок стають заклятими ворогами організму, а кількість антитіл, які виробляються при кожному контакті з ними, зростає.
Експерти вважають, що наші спроби захистити дітей від алергічних продуктів харчування та екологічних токсинів, а також забруднюючих речовин можуть навпаки стимулювати зростання алергічних реакцій у населення.
За словами медиків, дитина має постійно взаємодіяти з навколишнім середовищем, щоб її організм знав, що таке небезпека, а що — ні, а також, як керувати імунною системою, якщо привід для занепокоєння виявився хибним.
Зараз медики зі всього світу працюють над створенням методу чи засобу, який дозволить знизити випадки харчової алергії.
Нагадаємо, раніше дослідження компанії Initial Washroom Hygiene показало, що середньостатистичний мобільний телефон майже в сім разів брудніше, ніж стульчак.
Як повідомляв портал "Знай.uа" команда з Медичної школи Західного резервного університету Кейза відкрила новий спосіб лікування сепсису.
Також "Знай.uа" писав, що комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.