Бразильські вчені повідомляють про унікальний випадок народження дитини з допомогою матки мертвої жінки. Орган жiнка отримала від мертвого донора. Таку подію зафіксовано вперше в історії людства.

Про це повідомляє портал "N+1".

Приблизно десять відсотків чоловіків та жінок репродуктивного віку не можуть завести дитину. Головною причиною цього стає безпліддя одного або обох партнерів.

За статистикою, один з 500 таких випадків пов'язан з пошкодженням або відсутністю матки. Причини можуть бути різні: як вроджене порушення, так і набуте захворювання.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Найчастіше жінки з такими проблемами отримують пропозиції про усиновлення або навіть сурогатне материнство.

Однак медицина розвивається. На сьогоднішній день відомо кілька випадків, коли жінці вдалося народити з допомогою пересадженої матки.

Але раніше донорами органів ставали тільки живі жінки.

В 2016 роцi в Бразилії 32-річній пацієнтці пересадили матку мертвої 45-річної жінки. Донор була матір'ю трьох дітей при житті, а померла від інсульту.

Умільцям з Університету Сан Пауло знадобилося близько 10 годин на таку операцію.

З допомогою першої ж процедури екстракорпорального запліднення жінка завагітніла. На 36 тижні вона народила здорову дівчинку з допомогою кесаревого розтину.

Під час пологів "нерідну" матку видалили, щоб уникнути ризиків.

Перший досвід пересадки матки був зареєстрований в 2000 році в Саудівській Аравії. Тоді це не призвело до вагітності. Вперше народження дитини за допомогою "нерідної" матки було зареєстровано в 2013 році в Швеції. Сьогодні історія налічує більше 10 вдалих випадків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як промислові хімікати вкорочують чоловіче достоїнство. Виявлена несподівана закономірність.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знайдено оригінальний спосіб діагностики недокрів'я. Простий спосіб контролювати рівень гемоглобіну.

Також "Знай.uа" писав про те, як просто пришвидшити обмін речовин. Про користь одного тренування.