Немовлята і діти молодшого віку, що проживають в країнах з низьким рівнем доходу, піддаються більшому ризку впливу пасивного куріння.

Дослідники з Нью-Йоркського університету проаналізували дані 1200 дітей і виявили, що у 15 % з них в організмі містился рівень котініну, порівнянний з рівнем у дорослих курців, повідомляє Medical Xpress.

В загальній складності близько 63 % немовлят і маленьких дітей мали помітний рівень котініну, що свідчить про значну схильность пасивній формі куріння.

Наукова робота, в якій також брали участь дослідники з інших університетів, була спрямована на те, щоб з'ясувати, чи піддаються немовлята і маленькі діти підвищеного ризику пасивного впливу тютюнового диму через більш високу частоту дихання і ймовірний контакт з поверхневими залишками нікотину.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Дослідження проводилося у рамках програми "Вплив навколишнього середовища на здоров'я дітей" (ECHO) — загальнонаціонального дослідницького проекту, що фінансується національними інститутами охорони здоров'я.

Медики зосередили свою увагу на дітей, що проживають в регіонах з низьким рівнем доходів у сільських громадах центральної Пенсільванії і Північної Кароліни. Зразки слини були відібрані у дітей у віці 6 місяців, 12 місяців, 15 місяців, 2 і 4 років.

Більшість матерів дітей не зізнавалися в тому, що вони курять. За даними вчених, близько чверті матерів сказали, що палили під час вагітності, і близько 30 % — після народження дітей.

І хоча діти, які пройшли тестування, жили у сільських громадах, дослідники стверджують, що малоймовірно, щоб діти в міських громадах у меншій мірі схильні до ризику.

Надалі дослідники планують використовувати отримані дані, щоб дізнатися, чи пов'язан підвищений вплив тютюнового диму з проблемами зі здоров'ям.

Нагадаємо, куріння під час вагітності прискорює початок пубертатного розвитку у майбутнього потомства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики запропонували лікувати нікотинову залежність з допомогою білка, який зміцнює силу волі.

Також "Знай.uа" писав, що куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей та онуків.