Достаток зелених листових овочів в раціоні допомагає запобігти розвитку стеатозу печінки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДослідники з Каролінгського інституту в Швеції встановили, що високе споживання неорганічних нітратів, які природним чином містяться в багатьох типах овочів, знижує накопичення жирів у печінці, повідомляє Medical Xpress.
"Коли ми додали нітрати в раціон мишей з високим вмістом жиру і цукру, то помітили значне зниження вмісту жиру в печінці", — заявляє Маттіас Карлстрем (Mattias Carlström), доцент кафедри фізіології та фармакології Каролінського інституту.
Результати його дослідження підтвердили дві наукові роботи, присвячені клітинним культурам в печінці людини. Крім зниження ризику розвитку стеатозу, вчені також виявили зниження кров'яного тиску і поліпшення рівнів інсуліну у мишей з діабетом 2-го типу.
Основним завданням дослідної групи було створення методів профілактики серцево-судинних захворювань і діабету 2-го типу шляхом зміни раціону харчування та іншими способами.
За словами дослідників, приблизна профілактична норма споживання зелених овочів становить близько 200 грам в день.
Нагадаємо, все, що потрібно знати про рак печінки.
Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.
Також "Знай.uа" писав, що протиракова вакцина показала високу ефективність у боротьбі з HER2-позитивними видами раку, включаючи злоякісну пухлину молочної залози.