Екстракт омели пом'якшує симптоми ендометріозу — хворобливого стану, який вражає багатьох жінок.

Дослідники з Корейського католицького університету вперше доказали цілющі властивості "гілки поцілунків", яка вважається традиційною різдвяною прикрасою на Заході, повідомляє Daily Mail.

Ендометріоз виникає, коли тканини, які зазвичай формують підкладку матки, починають рости в інших частинах тіла: яєчники, таз, кишечник, сечовий міхур, а іноді навіть у хребті, легень і мозку. З часом тканини набрякають і кровоточать кожен місяць під час менструації у жінки.

Так як кров не може покинути тіло (на відміну від менструації), то виникає запалення, біль і накопичення рубцевих тканин.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Ендометріоз роками може мучити жінок, так як вони вважають, що у них просто болючі місячні.

Деякі випадки можна лікувати протизапальними болезаспокійливими засобами, такими як ібупрофен, щоб згладити запалення. Протизаплідні таблетки також допомагають пригнічувати виділення естрогену, який може сприяти зростанню тканин.

Але багато жінок з тяжкими формами захворювання в кінцевому підсумку піддаються операції з видалення аномальних тканин.

Однак корейські дослідники взяли зразки ендометріозу у 40 жінок і подвергнули їх екстрактам омела.

Через добу медики знову вивчили зразки в рентгенівських променях. Виявилося, що екстракт омели зупинив розмноження клітин ендометрію, знизивши швидкість зростання аномальних тканин. Клітини рослини також знизили рівні речовини, званого фактором росту ендотелію судин

Це природне з'єднання, що виділяється організмом, сприяє утворенню нових кровоносних судин, які необхідні для підтримання потрібної кількості кисню в тканинах матки, необхідних для подальшого зростання.

Омела — це вічнозелений паразитний чагарник, який взимку і навесні плодоносить білими ягодами.

Ягоди і листя традиційно використовуються в якості різдвяних прикрас. Існує традиція поцілунків під омелой.

Нагадаємо, дослідники з Медичної школи Фінберга при Північно-західному Університеті вирішили лікувати ендометріоз з допомогою стовбурових клітин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", довжина пальців вказує на сексуальну орієнтацію.

Також "Знай.uа" писав про топ-7 поширених причин болів внизу живота у жінок.