11-річному жителю Аляски Лукасу Старру не пощастило народитися з вкрай рідкісним розладом. Тіло хлопчика повністю покрито родимками різного розміру. І все б нічого, але ця хвороба спровокувала пухлину мозку, через яку дитина ледь не померла.

Так Лукас страждає вродженим гігантським меланоцитарним невусом, який спровокував жахливу пігментацію шкіри, оволосіння тіла, і поява великих родимок на тілі хлопчика.

Але найстрашніше, що цей розлад став причиною утворення гідроцефалії (скупчення рідини в мозку), і нейрокожного меланоцитоза, що призвело до пухлини мозку.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Після того, як у дитини почалися судомні напади, його було терміново госпіталізовано. Детальне обстеження показало лікарям пухлина мозку, яку потім видалили у ході тридцятої по рахунку операції в житті Лукаса.

Через важкы проблеми зі здоров'ям, хлопчик переніс вже 30 операцій. Крім того, внаслідок гідроцефалії, він змушений кожні 3-6 місяців проходити огляд у лікарні.

Через незвичайний зовнішній вигляд, дитина часто стає об'єктом нескінченних знущань в школі, образ і несхвальних поглядів перехожих.

Батьки хлопчика відзначають його волю і готовність долати будь-які перешкоди. "Ми пишаємося ним", - підкреслив його батько Девон Старр.

Лукаса не зломило: він і далі залишається веселуном, мріючи про те, що в якийсь прекрасний день зможе втілити свою мрію, ставши професійним гонщиком.

Зазначимо, гігантський вроджений меланоцитарный невус — це різновид родимок різного розміру: від кількох міліметрів до десятків сантиметрів, що покривають значні ділянки тіла.

У найважчих випадках родимки можуть проростати під шкіру і проникати у внутрішні тканини, досягаючи головного мозку і хребта.

Такі розростання хоч і бувають доброякісними, але вони також призводять до гідроцефалії і припадків. Вилікувати розлад можна тільки хірургічним шляхом, пересадивши шкіру з непошкоджених зон тіла або штучного матеріалу.

Меланоцитарні невуси є потенційними попередниками меланоми. Незалежно від статі, вони виникають майже у 1% новонароджених. По мірі росту дитини ділянки схильні до потемніння і потовщення, ріст волосся в родимки наголошується в 95% випадків. Гігантські невуси (більше 20 см в діаметрі) трансформуються у меланому в 6—10% випадків.

Нагадаємо, школяр виконав головну мрію одного з допомогою пластикових кришечок. Ця історія зворушила до сліз всю Україну.

Як повідомляв портал "Знай.uа", смілива жінка усиновила малюка, на якому поставили хрест навіть лікарі. Вона вилікувала його і подарувала щасливе життя.

Також "Знай.uа" писав, 28-річна Емі Редхед вирішила відмовитися від хіміотерапії, заявивши, що хоче прожити свої останні дні, як можна здоровіше і красивіше.