Негативні емоції в організмі можуть спровокувати запалення.

До такого висновку прийшли дослідники з Пенсільванського університету після аналізу крові добровольців, які відчували смуток або гнів, повідомляє Medical Xpress.

Дослідники виявили, що негативний настрій пов'язан з більш високим рівнем біомаркерів запалення. Відкриття підтверджує висновки попередніх досліджень, що клінічна депресія і ворожість запускають запальні процеси в організмі.

Слід зазначити, що зазвичай запалення виникає в результаті імунної реакції організму на інфекції, рани та ушкодження тканин. Хронічні випадки можуть сприяти розвитку багатьох захворювань: серцево-судинні хвороби, діабет і деякі види раку.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У рамках експерименту психологи запропонували добровольцям згадати про своїх почуття протягом певного періоду часу, а також розповісти про те, що вони відчувають в даний момент.

Дослідження тривало близько двох тижнів, в кінці кожної зустрічі учасники здавали кров для вимірювання маркерів, що вказують на запалення.

Психологи виявили, що негативний настрій, накопичене за тиждень ближче до моменту забору крові, призводить до високих показників запалення

За словами дослідників, дана робота зміряла ймовірність впливу настрою на запальні процеси.

"Ми сподіваємося, що наша наукова робота спонукає дослідників враховувати фактори запалення при дослідженні поведінки. Майбутні експерименти дозволять повторити поточні результати і допоможуть охарактеризувати механізми, що лежать в основі зв'язку між емоціями і запаленням", заявила автор дослідження Дженніфер Грем-Энглэнд (Jennifer Graham-Engeland).

Нагадаємо, психологи розібралися в почуттях садистів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", японські вчені вперше виявили три підтипи депресії.

Також "Знай.uа" писав, що у кожному з нас живе психопат. У певних ситуаціях він може заявляти про себе, тоді як у звичайному житті ви навіть можете не підозрювати про його існування.