Жінки з вузькими стегнами частіше страждають від діабету і інфаркту.

До такого висновку прийшли експерти з Кембриджського університету після того, як проаналізували генетичні дані 60 000 жінок, повідомляє Daily Mail.

Дослідницька група виявила, що деяким жінкам за своєю природою властиво накопичувати менше жиру в області стегон. Проте в цьому немає нічого хорошого.

Нестача жирових клітин збільшує ризик виникнення цукрового діабету 2-го типу і серцевих захворювань, тому що з-за будівлі стегон жир надає навантаження на різні органи.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Може здатися нелогічним, що деякі люди з меншим вмістом жиру на стегнах схильні до підвищеного ризику діабету або серцевих захворювань.

Однак справа в тому, що їх організм зберігає надлишки жиру в печінці, м'язах, підшлунковій залозі чи в крові у вигляді циркулюючих жирів і цукру, що може призвести до підвищеного ризику захворювання.

Їх організм зберігає надлишки жиру в печінці, м'язах, підшлунковій залозі чи у крові у вигляді циркулюючих жирів і цукру, що може призвести до підвищеного ризику захворювання.

Вчені виявили більше 200 генетичних варіантів, які ведуть до формування вузьких стегон. Більш того, дослідники визначили дві конкретні групи генетичних варіантів: один знижує вміст жиру в стегнах, а інший збільшує вміст жиру в області талії і живота.

Група також провела детальну оцінку розподілу жирів у 18 000 чоловік за допомогою рентгенівських знімків, які дозволяють відрізнити жир від м'язів і кісток.

У майбутньому вчені планують виявити, чи підходять деякі з виявлених генів для розробки лікарських засобів, але цей процес може зайняти кілька років.

"Ті, хто не схильний генетично до накопичення жиру навколо стегон, отримають велику користь від дієти та фізичної активності", — заявила провідна авторка дослідження і генетик Клавдія Лангенберг (Claudia Langenberg).

Нагадаємо, медики створили комплексні ліки, що збільшує кількість клітин, що виробляють інсулін.

Як повідомляв портал "Знай.uа" міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.

Також "Знай.uа" писав про сім ранніх ознак діабету 2-го типу.