Медики запропонували використовувати риб'ячу шкіру в якості засобу лікування опіків.

За словами невролога з Федерального університету Сеари у Бразилії Феліпе Роча (Felipe Rocha), це відносно дешевий і безболісний метод загоєння, повідомляє Daily Mail.

Слід зазначити, що шкіра тілапії все частіше використовується при опіках, оскільки містить колаген, який схожий на білок, що зустрічається в людській шкірі. Вважається, що він прискорює загоєння, взаємодіючи з імунною системою.

Понад 300 пацієнтів по всьому світу вже пройшли незвичайну терапію. І хоча багато добровольці неохоче обгортають риб'ячу шкіру навколо опіків, все більше дітей погоджуються на такий вид "перев'язки".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Перед використанням шкіру тілапії стерилізують за допомогою променевої терапії, щоб знищити всі віруси. Потім зразок поміщають у холодильник, де може зберігатися близько двох років. Шкіру можна в деякий момент використовувати в якості пов'язки для опіку.

Через тиждень пов'язку знімають. Ще один плюс в тому, що риб'яча шкіра не вимагає постійної перев'язки. Шкіра тілапії виявилася набагато стійкіше, ніж свиняча шкіра.

Згідно з деякими даними, в результаті носіння пов'язки з тілапії рани заживають швидше. Крім того, багато пацієнтів стверджують, що риб'яча шкіра також знизила больові відчуття від процесу загоєння.

Цей метод терапії вперше прийшов в голову бразильському косметичному хірургу Марсело Борхесу (Marcelo Borges) після того, як він прочитав про використання шкіри тілапії для виготовлення сумок, ременів і взуття.

Незвичайний підхід також раніше використовувався у відновній хірургії піхви, а також застосовувався для лікування тварин, які постраждали внаслідок пожеж.

Нагадаємо, швейцарські вчені розробили гель, який допомагає вилікувати травми хрящів і менісків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе з'ясувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, що команда вчених запропонувала план по створенню Ноєвого ковчега для мікробіома.