Золото, ладан і мірра займають особливе місце в біблійній історії.

Згідно християнським легендам, три східних мудреця прийшли поклонитися немовляті Ісусу і вручили йому вищезгадані речовини в якості подарунків, повідомляє The Medical News Today.

Однак дари волхвів не тільки грають символічну роль у релігійних сюжетах. Дослідження стверджують, що золото, ладан та мірра володіють цілющими властивостями, які ми розглянемо нижче:

Золото

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

В XIX столітті золото вважалося речовиною, яке заспокоює нерви, і використовувалося для лікування різних захворювань — від алкоголізму до епілепсії.

Проте при попаданні в організм золото не робить ніякого помітного ефекту і виходить з іншими продуктами життєдіяльності.

Деякі золоті солі володіють протизапальними властивостями, тому входять до складу ауротиомалат натрію і ауранофіну.

Ізотоп золота-198 також використовується для лікування деяких онкологічних захворювань.

Ладан

Пахощі виробляються з дерев роду Boswellia. Ароматична смола використовується також у парфумерії.

Сучасні виробники стверджують, що ладан пригнічує симптоми акне, тривоги, застуди, виразок, кашлю і навіть нетравлення шлунка.

У 2008 році BMJ опублікувала огляд сьоми рандомізованих клінічних досліджень, в кожному з яких вивчалися переваги вживання ладану.

Автор дослідження зазначає, що "у кожного дослідження були недоліки: невеликий розмір вибірки і неповне уявлення даних".

Основними діючими речовинами ладану є альфа - і бета-босвелліеві кислоти. Наукові роботи показали, що ці сполуки зменшують запалення.

Мірра

Мірра — ще одне з'єднання, яке добувається з соку маленьких тернистих дерев, що належать до роду Коммифора. Мірра найчастіше використовується в парфумерії та релігійних обрядах.

Мірра вважається протизапальним засобом і в деякій мірі — антибактеріальнии. Сьогодні мірру використовують у багатьох засобах для полоскання рота і зубних пастах.

У дослідженні 2013 року вчені протестовані з'єднання, отримані з мірри в лабораторії. Дослідники виявили, що з'єднання перешкоджає проліферації ракових клітин простати.

Інші вчені вважають, що мірра, яка додана в їжу, знижує ризик розвитку раку товстої кишки. Однак на даному етапі недостатньо відомо про мірру і її вплив на організм.

В іншому дослідженні повідомлялося, що мірра прискорює загоєння ран. Правда, у кроликів і пацюків.

Цілющі властивості трьох дарів, якщо такі є, ще належить встановити або довести. І вчені по всьому світу працюють над цим прямо зараз.

Нагадаємо, наночастинки з золота виявилися ефективним засобом в якості засобу лікування онкології передміхурової залози.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ладан можна застосовувати в якості засобу лікування запалення суглобів.

Також "Знай.uа" писав все, що відомо про корисні властивості селери.

https://youtu.be/PmUAAAJICU8