Вчені запропонували новий ефективний метод лікування раку кишечнику.

Доктор Річард Голдберг (Richard Goldberg) і його команда дослідників поєднали комбінацію ліків FOLFIRI з іншим препаратом регорафенібом, щоб зупинити ріст пухлин на більш тривалий період часу, повідомляє Medical News Today.

В рамках дослідження команда вчених набрала 181 добровольця, які страдали від неоперабельних пухлин у кишечнику. Всі учасники страждали від раку, який поширився на інші частини тіла і прогресував після хіміотерапії першої лінії.

Дослідники розділили пацієнтів на дві групи: одним учасникам прописали поєднання FOLFIRI і регорафенібом, а іншим — FOLFIRI разом з плацебо.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Результати виявилися багатообіцяючими. У учасників, які приймали комбінацію препаратів, спостерігалася помітна затримка в зростанні ракових клітин на відміну від тих, хто отримував препарати FOLFIRI і плацебо.

Слід зазначити, що, як і у випадку з хіміотерапевтичними препаратами, побічні ефекти регорафеніба викликають широкий спектр дратівливих симптомів.

У перелік входять втома, слабкість, втрата апетиту, діарея, а також біль, набряки і почервоніння в підкладці рота і горла.

Препарат також може викликати біль у долонях рук або стопах, яка іноді може бути настільки сильною, що дійсно впливає на якість життя людини.

У ході цього дослідження група виявила, що учасники могли приймати меншу дозу регорафеніба. Тим не менш ефективність залишалася такою ж високою.

Дослідники виявили, що щоденна норма в 160 мг ліків протягом 6 днів значно знижує побічні ефекти препарату, але не зменшує його ефективність.

Нагадаємо, мужчины, які страждають від запалення кишечника, в п'ять разів частіше хворіють на рак простати.

Як повідомляв портал "Знай.uа", гіпнотерапія допоможе в лікуванні синдрому роздратованого кишечника.

Також "Знай.uа" писав, що люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.