Дослідники з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна розробили інструмент діагностики, який передбачає розвиток метастаз при онкології передміхурової залози.

За словами вчених, новий тест NG-CNA набагато дешевше і швидше, ніж інші методи, доступні в даний час, і для його проведення потрібні лише невеликі зразки тканин організму, повідомляє Medical News Today.

Інноваційний засіб діагностики виявляє варіацію числа копій генів (СNA), що призводять до поширення ракових пухлин.

"Ми продемонстрували, що ракові СNA можна виявити швидко і точно за допомогою нового аналізу", — стверджує провідний автор дослідження Гарі Острер (Harry Ostrer).

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами вчених, тест NG-CNA здатен проаналізувати 902 ділянки геному у 194 геномних регіонах за невеликий проміжок часу і відносно невисоку ціну.

"Наприклад при використанні NG-CNA вартість вилучення ДНК, підготовки бібліотеки та реактивів для секвенування становитиме від 20 до 40 доларів за зразок порівняно з майже 1000 доларів за секвенування всього геному",— пояснив професор Острер.

Більше того, команда відзначає, що результати тесту дозволяють дослідникам обробляти тисячі зразків тканин за один раз. NG-CNA потрібно близько 36 годин, щоб проаналізувати отримані зразки.

Ще одна перевага нещодавно розробленого методу діагностики у тому, що він має більш низькі вимоги до зберігання даних, що дозволить вченим користуватися ним у невеликих лабораторих при обмежених ресурсах.

Наконец, NG-CNA вимагає збору зразків меншого розміру. Розмір зразка може досягати 12,5 нанограммов матеріалу. Це дозволяє аналізувати клітинні лінії, біопсію і хірургічні зразки.

"Ми вважаємо, що додавання аналізу NG-CNA у перелік інструментів діагностики ракових генів розширить можливості персоналізованої медицини за рахунок виявлення агресивних пухлин і генетичних мутацій", — резюмує доктор Острер.

Нагадаємо, як здорові клітини передміхурової залози перетворюються в ракові.

Як повідомляв портал "Знай.uа" чоловіки, які страждають від запалення кишечника, в п'ять разів частіше хворіють на рак простати.

Також "Знай.uа" писав, що люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.