В ірландських грунтах знайшли невідомий штам бактерій, який ефективний проти чотирьох з шести головних супербактерій, стійких до антибіотиків.

Нову "зброю" виявила міжнародна група дослідників з Уельсу, Бразилії, Іраку та Північної Ірландії, що базується в Університеті Суонс, повідомляє Science Daily.

Новий штам назвали Streptomyces sp. myrophorea.

Земля, яку вчені проаналізували, була зібрана в районі Північної Ірландії — область лужних лугів, які, як вважають, має цілющі властивості.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Пошук нових антибіотиків для боротьби зі стійкості бактерій спонукав дослідників вивчити нові джерела, включаючи народну медицину. Вони також сфокусувалися на ґрунті, де можна знайти таких відомих виробників антибіотиків, як стрептоміцини.

У цих краях місцеві жителі за традицією загортали невелику кількість ґрунту в бавовняну тканину й використовували для лікування багатьох захворювань, включаючи зубний біль, інфекції горла і шиї.

Основні результати дослідження показали, що знову було ідентифіковано штам стрептоміцинів уповільнив зростання чотирьох з шести найбільш стійких збудників інфекцій, віднесених ВООЗ до числа тих, які є причиною захворювань: Enterococcus faecium, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumonia і Acinetobacter baumanii

Тим не менш, поки не ясно, який компонент нового штаму перешкоджає зростанню хвороботворних мікроорганізмів, але команда вже вивчає це питання.

"Результати нашого дослідження показують, що фольклор і народна медицина заслуговують вивчення в пошуках нових антибіотиків. Учені, історики та археологи можуть внести свій внесок у вирішення цього завдання", — заявляє автор дослідження Пол Дайсон (Paul Dyson).

Вчені вважають, що відкриття антимікробних субстанцій від Streptomyces sp.myrophorea допоможе в пошуку нових препаратів для лікування мультирезистентних бактерій.

Нагадаємо, медики знайшли новий спосіб здолати "стійких" бактерій.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Також "Знай.uа" писав, що команда з Медичної школи Західного резервного університету Кейза відкрила новий спосіб лікування сепсису.