Лікар дав важливі поради, як допомогти організму відновитися після святкових застіль. Нирки виконують важливу роль в організмі людини. Вони очищають кров, виводять продукти обміну, але також виконують ендокринну функцію, беруть участь у кровотворенні, виробляють вітамін D і регулюють артеріальний тиск.

Об'єм крові в середньостатистичному дорослому людському організмі приблизно 4,8 літрів. Щоб очиститися від токсичних сполук та продуктів азотистого обміну, за добу це кількість крові проходить через нирки до 400 разів.

Після святкових шкідливих бенкетів особливо важливо додати в раціон продукти, які необхідні нирках і корисні для здоров'я.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Кріп і петрушка

Зелень багата вітамінами, сприятливо впливають на роботу нирок. Петрушка діє як м'яке сечогінний і очищаючий засіб. У кропі містяться сильні ефірні масла, що сприяють розгладженню мускулатури і зняття кольок.

Жирна морська риба

Продукт багатий цінними поліненасиченими жирними кислотами, які впливають на роботу серця і нирок. Правда, щоб дійсно отримати користь, рибу краще готувати на пару.

Чорниця

Як і журавлина, чорниця багата антиоксидантами і вітамінами. Допомагає очистити організм від токсинів, знімає запалення. Жменя чорниці в день — надійний захист нирок.

Цибуля і часник

Різні ферменти і ефірні масла діють як натуральний антибіотик, перешкоджаючи виникненню запалення в нирках. Особливі антиоксиданти і флавоноїди служать надійною профілактикою раку.

Нагадаємо, медики розробили лікарський коктейль проти смертельного захворювання. Вчені запропонували новий ефективний метод лікування раку кишечника.

Як повідомляв Знай. ua, яку небезпеку таять у собі солодкі напої. Непомірне споживання підсолоджених фруктових напоїв, "газованої води і води приводить до хронічного захворювання нирок.

Знай. ua писав, що медики визначилися, скільки потрібно пити, щоб не потрапити в лікарню. Медики продовжують сперечатися про шкоду спиртних напоїв.