Магній безпосередньо впливає на рівень вітаміну D в організмі людини.

Дослідницька група з Медичного центру Університету Вандербільта вважають, що мінерал впливає на активність "сонячного вітаміну", повідомляє Medical News Today.

Медики вивчили показники здоров'я понад 12 000 чоловік і виявили, що люди з високим рівнем споживання магнію з меншою ймовірністю страждають від дефіциту вітаміну D.

"Дефіцит магнію блокує синтез вітаміну D і обмін речовин", — пояснює провідний автор дослідження доктор Ци Дай (Qi Dai).

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Важливо відзначити, що дослідники також виявили можливий взаємозв'язок між споживанням магнію і зниженням смертності, особливо коли вони розглядали смертність від серцево-судинних захворювань і раку кишечника.

Для більш докладного вивчення взаємодії мінералу і вітаміну доктор Дай і його колеги працювали з підгрупою з 180 чоловік, які взяли участь у Персоналізованому дослідженні з профілактики колоректального раку.

Лікування добавкою магнію призвело до підвищення рівня вітаміну D у людей з дефіцитом. Цікаво інше, у людей, які мали нормальний рівень, рівень "сонячного вітаміну" навпаки впав.

Справа в тому, що оскільки існує зв'язок між надлишком вітаміну D і надлишком кальцію в крові, що може привести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Результати дослідження показали, що нестача магнію не дає організму регулювати рівень вітаміну D. Медики сподіваються у майбутньому визначити, як це впливає на рак кишечника і інші захворювання.

Слід зазначити, що магній міститься в таких продуктах, як зелені листові овочі, бобові, цільне зерно, насіння і горіхи.

Нагадаємо, новозеландські дослідники спростували усталену думку, що "сонячний вітамін" необхідний для мінеральної щільності кісток.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 ознак того, що у вас дефіцит вітаміну D.

Також "Знай.uа" писав, можуть лампи денного світла компенсувати нестачу вітаміну D взимку.