Вітамін А послужив основою для створення нового препарату, націленого на лікування хвороби Альцгеймера.

До складу експериментального засобу входить вдосконалений вітамін А, які у великій кількості зустрічається у моркві та брюссельській капусті, повідомляє Daily Mail.

При розщепленні організмом вітамін А перетворюється в хімічну речовину, зване ретиноєвої кислотою, коли грає важливу роль в розвитку і роботі нервової системи.

Дослідники з Абердинського і Даремського університету витратили 250 000 фунтів стерлінгів і два роки на розробку посиленого вітаміну А, який повинен допомогти в лікуванні хвороби Альцгеймера, Паркінсона і моторних нейронів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Ретиноєва кислота відповідає за формування очей і мозку людини в утробі матері. Вона також продовжує грати важливу роль у рості і регенерації нервів, які контролюють органи почуттів, руху і діяльність мозку.

Такі стани, як хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона і хвороба моторних нейронів можуть бути викликані дисфункцією нервів. Це призводить до втрати контролю над м'язами, зниження активності мозку і навіть до летального результату.

Дослідники сподіваються, що більш високий рівень ретиноєвої кислоти в організмі зупинить пошкодження нервів і збільшить кількість нервових клітин.

Медики мають намір протестувати препарат і подати заявку на отримання необхідних патентів.

Новий засіб лікування також може бути корисним при бічному аміотрофічному склерозі, який вражає м'язи рук, ніг, порожнини рота і дихальної системи.

Дослідження проводилося спільно з компанією High Force Research, що займається розробкою хімікатів. Результати лабораторних досліджень будуть опубліковані в наступному році.

Нагадаємо, все про корисні властивості брюссельської капусти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, на 22 % рідше страждають від інсульту.

Також "Знай.uа" писав, що дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.