Фосфати натрію, які додаються до бекону, ковбас і шипучі напої, провокують почуття ліні.

Випробування Південно-західного медичного центру Техаського університету також виявили докази того, що інтенсивне споживання фосфату натрію призводить до порушення роботи метаболізму, повідомляє науковий журнал Circulation.

Фосфат натрію

Слід зазначити, що фосфати натрію додаються в різні продукти харчування для продовження терміну зберігання та надання додаткового смаку.

Медики протестували свої здогади як на мишах, так і на людях.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

У рамках першого експерименту вчені годували дві групи мишей практично аналогічним раціоном; різниця полягала в тому, що у однієї з груп в їжі фосфатів був в три рази вище.

Гризуни, які тримали на високофосфатному раціоні харчування протягом 12 тижнів, проводили на біговій доріжці менше часу порівняно з іншими мишами.

Результати дослідження також показали, що їх організм сповільнив процеси розщеплення жиру.

Подальший аналіз показав, що у гризунів відбулися зміни у більш ніж 5000 генах, які сприяють переробці жирних кислот і метаболізму.

Тоді дослідники вирішили вивчити вплив високого рівня фосфатів на фізичну активность 1 600 чоловік.

Результати семиденного дослідження показали, що більш високий рівень вмісту фосфатів натрію в крові був пов'язаний зі скороченням часу, що витрачається на фізичні вправи.

Вважається, що ця добавка присутній майже у 70 % продуктів харчування: готові заморожені продукти, м'ясо і хлібобулочні вироби.

Фосфат міститься в деяких продуктах харчування, включаючи горіхи, яйця і молочні продукти, а також використовується в якості добавки.

Експерти попереджають, що наявність в крові занадто великої кількості фосфату може викликати почервоніння очей і свербіж шкіри. Більш того, добавка робить кістки крихкішими і підвищує ризик виникнення хвороб серця.

Нагадаємо, новорічні та різдвяні свята можуть незадовільно позначитися на рівні холестерину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта, багата на фаст-фуд, торти і напівфабрикати, підвищує ризик виникнення депресії.

Також "Знай.uа" писав, що відмова від фаст-фуду викликає синдром відміни.