Дослідники з Медичного центру Університету Лойоли запропонували ефективну терапію, спрямовану на лікування лейкемії і у літніх людей.

Як вважають вчені, препарат ібрутініб повинен стати новим стандартом лікування небезпечного онкологічного захворювання, повідомляє Science Daily.

Препарат впливає на ракові клітини, не ушкоджуючи при цьому здорові тканини, викликаючи тим самим менше побічних ефектів. Препарат приймають один раз на день у формі таблетки, що набагато зручніше, ніж стандартне лікування, при якому пацієнт повинен приходити три рази на місяць для ін'єкцій.

В 2016 році Управління з контролю за продуктами харчування і ліками США схвалило ібрутініб для лікування хронічного лімфоцитарного лейкозу.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Досі стандартним лікуванням була комбінація хіміотерапевтичного препарату (бендамустин), вбиває ракові клітини, і препарату імунотерапії (рітуксімаб), пригнічує імунну систему.

У дослідження взяли 547 пацієнтів з лейкозом (67 % чоловіків). Всі вони були старше 65 років, середній вік — 71 рік. Дослідники випадковим чином призначили пацієнтам одну з трьох схем лікування: стандартне лікування бендамустином плюс рітуксімаб; тільки ибрутініб або іібрутініб плюс рітуксімаб.

Через два роки 87 % пацієнтів, які отримували ібрутініб поодинці, залишалися в живих без натяків погіршення захворювання, в порівнянні з 74 % пацієнтів, які отримували бендамустин плюс рітуксімаб. Між пацієнтами, які приймають ібрутініб поодинці, та пацієнтами, які отримують ібрутініб плюс рітуксімаб, істотних відмінностей не було.

Слід зазначити, що близько 17 % пацієнтів, що приймали ібрутініб сам по собі, страждали від миготливої аритмії. Однак, за словами дослідників, препарат викликав менше побічних ефектів, ніж стандартне лікування.

Нагадаємо, вчені з Університету Глазго виявили нову методику комбінованого лікування хронічного лімфоцитарного лейкозу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені запропонували кардинально нову методику лікування раку передміхурової залози.

Також "Знай.uа" писав, що новий аналіз крові дозволить діагностувати рак всього за десять хвилин.