Багато батьків не поспішають розлучатися з першими зрізаними волоссям малюка або з першим молочним зубом який випав. І це не так марно, як може здатися на перший погляд.

Багато батьків навіть зберігають всі випали молочні зуби дитини в спеціальних шовкових мішечках або милих жерстяних банках. І самі вони часом не можуть дати точну відповідь, навіщо це роблять.

Оказалось, що мила традиція може врятувати життя дитині. Вчені зі США з'ясували, що у складі молочних зубів містяться стовбурові клітини, які можуть використовуватися у всіх медичних процедурах.

Сьогодні в стовбурових клітинах бачать величезний потенціал і використовують їх для лікування широкого спектру захворювань. Вони є постачальниками нових клітин, здатні відновлювати пошкоджені тканини і замінити старі або відмирають клітини.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Стовбурові клітини здатні підтримувати наше здоров'я і запобігати передчасному старінню. Вони є власною армією докторів організму.

Зазвичай їх беруть з кісткового мозку і робиться це не так просто. А добути їх з молочних зубів набагато простіше.

Щоб "законсервувати" стовбурові клітини всередині зуба, його слід підготувати для зберігання: спочатку продезінфікувати, потім обсушити і покласти в герметичний контейнер. Це потрібно зробити, як тільки випав зуб.

Нагадаємо, вчені назвали найбільш ефективну дієту в світі: дозволені продукти, меню і результати.

Фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це сама ефективна система харчування для схуднення.

Як повідомляв Знай. ua, харчова залежність: може джанк-фуд викликати звикання. Картопляні чіпси, піца, морозиво і картопля фрі, входять у десятку найбільш "викликають звикання" продуктів.

Знай. ua писав, що більше ніяких ін'єкцій: медики вдосконалювали препарат від лейкемії. Запропоновано новий стандарт лікування раку крові.