Продукти з високим вмістом клітковини допомагають запобігти розвитку хвороб серця, онкологічних захворювань та діабету.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗгідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров'я, люди, які вживають багато харчових волокон, схильні набагато меншому ризику розвитку вищевказаних захворювань, пише .
На підставі цього, як вважають експерти, денна норма харчових волокон повинна становити близько 30 грамм.
Харчові волокна або клітковина — це неперетравлювана частина рослинної їжі, яка міститься в овочах, фруктах, зернових і бобових. Найбільш багаті джерела: цільнозернові злаки і крупи, а також ягоди, груші, апельсини, брокколі і кукурудза.
Клітковина прискорює проходження їжі через товсту кишку, виступаючи в якості профілактики запорів і раку товстої кишки. Волокно вівса також допомагає знизити рівень холестерину, знижуючи ризик серцевих захворювань та інсульту.
Крім того, волокно зберігає свою структуру в кишечнику і тому вгамовує почуття голоду на тривалий час.
Волокно також виступає в якості джерела їжі для корисних бактерій, що мешкають у нашому кишечнику. Вони споживають клітковину і виробляють побічні продукти, звані метаболітами, які благотворно впливають на серце і мозок.
Нагадаємо, дієтологи назвали денну норму харчових волокон для дітей.
Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили перші докази того, що бактерії з кишечнику мешкають в людському мозку.
Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.