Полікістоз яєчників — це захворювання, яке вражає всю ендокринну систему: від підшлункової до щитовидної залози і гіпофіза.

І оскільки дієта грає не останню роль у тому, як буде працювати гормони у жіночому організмі, певні харчові звички можуть полегшити симптоми розладу, повідомляє Health.

Жінки з синдромом полікістозу яєчників частіше страждають від діабету або порушення толерантності до глюкози. Але, за словами лікарів, рівень інсуліну можна знизити за допомогою дієти та регулярних фізичних вправ.

Зокрема, дієта з низьким вмістом вуглеводів дозволяє врегулювати вироблення інсуліну і інших гормонів. Зокрема медики рекомендують вживати в день від 40 до 50 грамів вуглеводів — не більше.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тим не менш рекомендації лікарів не повинні вас підсаджувати на білкову дієту. Величезна кількість корисної клітковини і вітамінів зустрічаються в таких овочах, як шпинат, брокколі, цвітна капуста, а також у грибах.

Дослідження 2013 року показалл, що організм жінок з синдром полікістозу яєчників, які дотримувалися дієти з низьким вмістом вуглеводів, демонстрував більше зниження інсулінової стійкості і рівня холестерину, ніж у тих, хто дотримувався дієти з високим вмістом вуглеводів.

Серед низьковуглеводних дієт особливу популярність отримала кетогена дієта, раціон якої складається з високого рівня жирів, середнього — білків і низького — вуглеводів. Наскільки вона ефективна?

Обмеження споживання вуглеводів зменшують стимуляцію секреції інсуліну, що позитивно впливає на роботу симптоматику у жінок з синдромом полікістозних яєчників.

Проте не забувайте, що кетодієта зав'язана навколо поїдання жирної їжі, тому вам необхідно звертати увагу на рівень поганого холестерину, якщо ви вирішите слідувати їй.

Нагадаємо все, що потрібно знати про поликистозе яєчників.

Як повідомляв портал "Знай.uа", надмірне споживання солі провокує запалення у людей, які страждають від розсіяного склерозу.

Також "Знай.uа" писав, про п'ять найпоширеніших жіночих хвороб.