Вагінальне кільце, яке захистить жінок від вірусу простого герпесу другого типу (HSV-2) та ВІЛ, проходить випробування в рамках нового дослідження Національного інституту охорони здоров'я США.

Інноваційний засіб контрацепції містить антиретровірусні ліки під назвою тенофовір, повідомляє Medical Xpress.

Препарат "трувада", до складу якої також входить вищевказана речовина, схвалено в багатьох частинах світу для профілактики ВІЛ. Пацієнти приймають препарат щодня, тим самим зменшуючи ймовірність підхопити венеричні захворювання.

Тенофовірове кільце ж, за словами медиків, дозволяє позбутися суворого прийому медикаментозних препаратів протягом 90 днів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Слід зазначити, що вагінальне кільце такого роду — це не перший препарат для профілактики ВІЛ на основі тенофовіру. Вагінальний гель, розроблений компанією CONRAD, пройшов великі випробування, які довели його безпеку.

Цікаво, що під час тестування тенофовіру дослідники несподівано дізналися, що препарат також діє проти HSV-2.

У майбутніх дослідженнях засоби контрацепції візьмуть участь 48 жінок, які не страждають від ВІЛ. Учасників розділять на дві групи і будуть спостерігати за ефективністю роботи кільця на протязі близько трьох місяців.

Більш того, лабораторні аналізи дозволять визначити, скільки активного препарату міститься у піхві, крові і в інших частинах тіла. Учасникам будуть поставлені питання про те, як вони користуються кільцем, що їм подобається або не подобається в ньому і як впливає його використання на секс. Очікується, що це дослідження займе близько року, а результати будуть опубліковані в 2020 році.

Кільце виготовлено із гнучкого матеріалу і містить 1,4 г тенофовіру. Щодня випускається близько 10 мг препарату.

Новий пристрій розробила компанія CONRAD спільно з Університетом штату Юта і Північно-Західним університетом.

Слід зазначити, що в даний час не існує біомедичного методу профілактики HSV-2. Інфекція HSV-2 також підвищує ризик зараження ВІЛ, особливо серед жінок.

Нагадаємо, команда дослідників під керівництвом Кардіффського університету працює над створенням інноваційного способу контрацепції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", комбіновані протизаплідні засоби зменшують імовірність розвитку раку яичников серед молодих жінок.

Також "Знай.uа" писав, що постійний стрес на роботі зменшує вірогідність завагітніти у жінок на 25 %.