Варикозне розширення вен зустрічаються у половини населення земної кулі.

Ураження вен найчастіше виникає із-за тиску маси тіла, сили тяжіння і в процесі перенесення крові з нижньої частини тіла назад у серце, повідомляє Medical Xpress.

У деяких людей варикоз крім естетичного аспекту не викликає жодних проблем. В інших случах розширення вен провокує біль і може стати джерелом проблем: шкірних виразок, що не гояться, кровотеч і тромбозів, які небезпечні для життя.

На легку форму варикозу можна впливати зміною способу життя: фізичні вправи, підставка для ніг під час відпочинку, носіння компресійних панчіх і схуднення.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Однак у деяких важких випадках необхідно відвідати медицинскоо фахівця, щоб запобігти ускладненняю

Отже, наступні симптоми потребують обов'язкового відвідування лікаря, так як можуть представляти загрозу для вашого життя. Уважно ознайомтеся:

— варикозне розширення вен набухло, почервоніло, збільшилася чутливість і температура в районі ніг;

— у вас з'являються виразки або висипання на нозі або близько щиколотки;

— шкіра на гомілки і щиколотках ущільнилася і змінила колір;

— виникла кровотеча варикозного розширення вен;

— симптоми погіршили якість повсякденному житті;

— будь-який прояв болю в районі варикозу вимагає огляду медичним фахівцем.

Нинішні методи лікування варикозного розширення вен включають: лазерну терапію, медикаментозні ін'екції і різні види операцій, які зазвичай проводять у важких випадках.

Майте на увазі, що хоча лікування допоможе позбутися від існуючих варикозних вен, воно не здатне запобігти утворенню нових.

Нагадаємо, чим вище людина, тим вище ризик виникнення у нього варикозного розширення вен.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вченим вперше вдалося виростити прекрасний зразок кровеносных судин людини у вигляді органоїдів.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.