Ківі є фруктом, в якому міститься багато вітамінів і корисних мікроелементів. Проте далеко не всім він буде корисний і здатний завдати більше шкоди, ніж користі.

Навіть у здорової людини без алергічних реакцій регулярне надмірне вживання ківі може викликати гіпервітаміноз вітаміну С, адже у ківі міститься в 4 рази більше, ніж у лимоні.

Людям, які страждають діареєю, протипоказано ківі в раціоні. Також варто виключити людям з підвищеною кислотністю шлунка і різними розладами шлунково-кишкового тракту.

Ківі не варто додавати в раціон маленьких дітей, адже він є алергеном. У дорослих, які страждають від алергії на ківі, може виникнути дерматоз глотки, набряк язика і напади астми.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Міжнародна команда дослідників опублікувала доповідь, присвячений новому раціону харчування, який, як вони вважають, покращить здоров'я людства і стабілізує продовольче виробництво в усьому світі.

Автори стверджують, що здорове харчування населення, яке досягне 10 мільярдів людей до 2050 року, неможливо без зміни дієти, поліпшення виробництва продовольства та скорочення харчових відходів.

Комісія EAT-Lancet — це трирічний проект, в якому беруть участь 37 експертів з 16 країн, що працюють в області охорони здоров'я, харчування, екології, продовольчих систем, економіки і політичного управління.

Нагадаємо, чому не можна пити газовані напої. Вживання солодких газованих вод під час занять спортом у жарку погоду провокує захворювання нирок.

Як повідомляв Знай. ua, українська кухня вбиває: третина всього населення вмирає від неправильного харчування. Вченими з Єнського університету в Німеччині був складений рейтинг країн, де найвища смертність від серцевих захворювань із-за шкідливої їжі.

Знай. ua писав, що медексперти вказали на "тихого вбивці" печінки. Хронічну хворобу печінки недарма називають тихим убивцею.