Ківі є фруктом, в якому міститься багато вітамінів і корисних мікроелементів. Проте далеко не всім він буде корисний і здатний завдати більше шкоди, ніж користі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНавіть у здорової людини без алергічних реакцій регулярне надмірне вживання ківі може викликати гіпервітаміноз вітаміну С, адже у ківі міститься в 4 рази більше, ніж у лимоні.
Людям, які страждають діареєю, протипоказано ківі в раціоні. Також варто виключити людям з підвищеною кислотністю шлунка і різними розладами шлунково-кишкового тракту.
Ківі не варто додавати в раціон маленьких дітей, адже він є алергеном. У дорослих, які страждають від алергії на ківі, може виникнути дерматоз глотки, набряк язика і напади астми.
Автори стверджують, що здорове харчування населення, яке досягне 10 мільярдів людей до 2050 року, неможливо без зміни дієти, поліпшення виробництва продовольства та скорочення харчових відходів.
Комісія EAT-Lancet — це трирічний проект, в якому беруть участь 37 експертів з 16 країн, що працюють в області охорони здоров'я, харчування, екології, продовольчих систем, економіки і політичного управління.
Нагадаємо, чому не можна пити газовані напої. Вживання солодких газованих вод під час занять спортом у жарку погоду провокує захворювання нирок.
Як повідомляв Знай. ua, українська кухня вбиває: третина всього населення вмирає від неправильного харчування. Вченими з Єнського університету в Німеччині був складений рейтинг країн, де найвища смертність від серцевих захворювань із-за шкідливої їжі.
Знай. ua писав, що медексперти вказали на "тихого вбивці" печінки. Хронічну хворобу печінки недарма називають тихим убивцею.