Печінка – один із найбільш важливі органів в організмі людини. Вона відповідає за очищення всього організму, розпізнає шкідливі речовини і виводить їх.

Для профілактики і оздоровлення печінки існує чимало лікарських засобів. Проте кожен з них має ті чи інші побічні ефекти. Для того, щоб допомогти своїй печінки виводити токсини та інші шкідливі речовини з організму, медики рекомендують періодично вживати прості лікувальні напої, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Дані напої для більшої ефективності варто вживати перед сном. Так, одним з найбільш корисних є настій ромашки, в який можна додати ложку меду.

Також чистить печінку і прискорює обмінні процеси в організмі лимонний відвар. Він може допомогти позбавитися від зайвої ваги, але його не варто вживати занадто часто, щоб не порушити кислотність шлунка.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Для приготування лимонного настою потрібно нарізати лимон разом зі шкіркою і залити чистою водою. Довести до кипіння. Можна додати трохи меду.

Чай з лимоном і імбиром також є корисним напоєм для печінки. Він не тільки поліпшить її роботу, але і допоможе в схудненні. Рекомендується вибирати зелені сорти чаю. Цей напій можна пити також вранці, бажано за півгодини до сніданку.

Нагадаємо, молочні продукти визнані захисниками серця. Споживання йогурту та інших молочних продуктів покращує кардиометаболический профіль людини.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський відповів на питання, чи можна дітям носити рюкзак. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, чи шкідливо дитині 4-ох років носити рюкзак, і які норми по вазі рюкзака для дошкільника і школяра.

Знай. ua писав, що дієтологи звільнили нас від необхідності їсти суп. Суп на "перше" - це одне з головних правил харчування, які заклали нам в голови ще в радянські часи.