Все частіше в кав'ярнях подають каву зі склянкою чистої води. Ця традиція з'явилася в Греції і зараз широко використовується по всій Європі. Медики пояснили, чому важливо пити каву з чистою водою.

Кави – напій, який інтенсивно виводить воду з організму. Тому склянку води допомагає заповнити втрачену вологу. Крім того, в жарку погоду вода охолоджує розпалений кофеїном організм – і людина, випиваючи склянку води після кави, почувається у чудовій формі.

Кави – напій з яскраво вираженим смаком. Особливо це відчувається з першими ковтками, однак потім смакові рецептори адаптуються і насолодитися усіма відтінками смаку допомагає звичайна вода. Робіть пару ковтків між ковтками кави, щоб освіжити смакові рецептори.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Для організму вода з кава корисна не тільки для відновлення потрібного балансу вологи в організмі. Справа в тому, що кофеїн, як збудливий елемент напою, діє дуже швидко, а потім починається, навпаки, пригнічення нервової системи, в якій бере участь теобромін. Вода в цьому випадку продовжує дію кофеїну і пом'якшує сам перехід від збудженого до нормального стану.

Каві здатний підвищувати тиск, з цієї причини його не рекомендують вживати гіпертонікам. Але якщо кавовий напій вживати з чистою водою, то ніякого негативного впливу на тиск і пульс ви навіть не відчуєте.

Спробуйте оригінальний рецепт ранкової кави з апельсиновим соком:

  • Мелену каву – 4 ч. л.
  • Гаряча вода – 200 мл
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Кориця, гвоздика – за смаком
  • Апельсин часточками – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Залити мелена кава і спеції гарячою водою (t=95-100C) у френч-пресі. В келихи, попередньо прогріті, налити апельсиновий сік.
  2. За 4-5 хвилин влити каву в келихи. Прикрасити келихи часточками апельсина і корицею.

Нагадаємо, кава кожен день: що улюблений напій робить з вашим організмом. Медики розповіли про вплив кави на організм.

Як повідомляв Знай. ua, чотири продукту, які не варто їсти на ніч. Шоколад, сир і не тільки.

Знай. ua писав, що Coca-Cola презентувала напій з новим смаком. Новинка з'явиться у двох варіантах: з цукром і без.