Експерти назвали 5 симптомів, які можуть бути провісниками важкої старості. Про це пише Clutch.

Багато хто замислюється про те, як деяким людям вдається зберегти міцне здоров'я до глибокої старості, а деяким доводиться миритися з купою віковим болячок вже в 60. Як виявилося, до "щасливої" старості потрібно готуватися заздалегідь, дотримуючись правил здорового способу життя.

Хто найбільше схильний до важких хвороб у старості:
  • Люди з ожирінням: 7,9% жертв зайвої ваги мають всі шанси зіткнутися з серйозними проблемами в старості, в той час як серед здорових людей цей відсоток сягає 2,7.
  • Малорухливий спосіб життя збільшує небезпеку різного роду хвороб до 6,2%, в порівнянні з 2,5% у людей з нормальною вагою.
  • У курців ризик крихкості кісток у літньому віці становить 5,4%, тоді як серед некурців 3,5%.
  • Підвищений рівень інтерлейкінів-6 та С-реактивних протеїнів також на кілька відсотків збільшував цю небезпеку.
  • 5,5% розлучених, самотніх або овдовілих людей стикаються з інвалідністю в старості, а серед тих, хто проживає з другою половинкою, їх всього 2,5%.

Раніше повідомлялося, що зволоження шкіри допомагає знизити ризик розвитку цілого ряду хронічних захворювань: хвороб серця, діабету і навіть слабоумства.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Група дослідників з Каліфорнійського університету прийшла до такого висновку, вивчивши вплив шкіри на виникнення хронічних захворювань.

Справа в тому, що в міру старіння рівень запалення в організмі неухильно зростає. Вчені називають це запальним явищем.

Нагадаємо, діти, які проводять дуже багато часу за гаджетами, можуть отримати переломи стегон у віці 40-50 років. Про це заявила експерт по віковому здоров'ю, професор Доун Скелтон.

Раніше Знай.uа повідомляв, медики навчилися подорожувати по кровоносних судинах.

Також Знай.uа писав, відомий український доктор Євген Комаровський заявив, що приймати антибіотики з протиалергічними засобами марно.