Багато батьків вигадують свої методи, як виховувати некерованих дітей, на який просто немає управи. Лікар Євген Комаровський про ефективні методи, які допоможуть дітям відволіктись та забути про свої пустощі.

Про це відовий педіатр разом з психологом розповів у своєму відоблозі на YouTube.

"Коли я бачу некерованих дітей, то у мене виникають претензії не до них, а якраз до батьків", - зазначив лікар.

Як управляють некерованими дітьми та звідки вони беруться

Як зауважила психолог, некеровані діти такими не народжуються, а стають в певний період свого розвитку.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Існують кризові періоди. Це може бути рік, п'ять, сім тощо. Період, коли у дитини проявляється така якість як негативізм. Коли малюк не йде їсти не тому, що не голодний, а тому що просто не хоче цього робити", - говорить психолог.

В таких період дитя випробовує батьків на міцність. Однак дитині потрібно дати зрозуміти, що є певні правила і ці правила встановлюють дорослі.

Адже, коли дитина постійно тягнеться до телефона батька, при тому, що їй наполегливо забороняють, можна закрити цю тему, забравши телефон і щоб гаджет не з'являвся в полі зору. Однак прибрати шафу з дзеркальними дверима, об які постійно б'ється дитина головою, вже буде набагато важче. Як діяти в такому випадку?

"Коли ми дитині дозволяють практично все, дитина втрачає відчуття небезпеки. Вони розуміють, що про них піклуються, тому вони не розуміють наслідки тих чи інших дій", - каже спеціаліст.

Як взаємопов'язана тема некерованості та покарання

За словами фахівця, все залежить від віку.

Якщо, наприклад дитині рік-два, він не розумію питання "Чому не можна?"

Як зауважив лікар Комаровський, часто під час прийому таких дітей він не може без допомоги.

"Я реально не можу обійтися від насилля. Нам потрібно його потримати, змусити, інакше якщо не провести певних маніпуляцій, це може загрожувати їх життю. Щоразу, коли я та медсестра здійснюємо насилля по відношенню до дитини, за моєю спиною мама, тато та Податковий кодекс. І у всьому світі говорять: "Ви що, діти слухають. У нас всі слухняна. То чому у нас кожен другий некерований?", - говорить лікар.

Коли терміново потрібно звертатися до психолога?

За словами психолога, допомога дитині потрібна, коли дитина не може спати, коли дитина плаче, а це особливий плач. У них незалежно від ситуації, постійна плаксивість, що схоже на депресію, або коли дитина замикається в собі. Всі сигнали свідчать про те, що тут необхідна профільна допомога.

"Не потрібно панікувати та боятися, коли дитина проявляє агресію один раз. Буває, коли дитина розкидає іграшки, може вдарити батьків. То втакому випадку не потрібно бігти до лікарів. Однак якщо це відбувається щодня та часто, слід подумати про психологічну підтримку. Дуже важливе душевне здоров'я дітей", - підсумувала психолог.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як подовжити сон дитини.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.