Вегетосудинна дистонія, авітаміноз, дисбактеріоз - українцям часто приписують подібні діагнози. Однак часто трапляється так, що за симптомами, які пов'язують з такими хворобами, може критися дещо зовсім інше.

Зокрема, річ може полягати в анемії, депресії, тривозі, заявляє терапевт Тетяна Анікєєва.

Нещодавно киянка Вікторія Кулик звернулася до лікаря, тому що часто відчувала втому, сонливість і нездужання. Діагноз медика був авітаміноз. Жінка пропила приписані ліки, але стан здоров'я не покращився.

"Він поставив мені діагноз "авітаміноз" і прописав ліки. Це були вітаміни. Я пропила курс, але не відчула ніякого поліпшення", - розповідає Вікторія.

Як пояснюють терапевти, авітаміноз - це не загальна нестача вітамінів. Найчастіше це великий дефіцит конкретного вітаміну або їх групи. Причину ж таких симптомів, як у Вікторії, потрібно шукати глибше.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Або це може бути анемія, або може бути соматоформні розлад, це може бути депресія, тривога і лікуються вони абсолютно по-іншому", - зазначає терапевт Тетяна Анікєєва.

Медики також додають, що діагнозу "вегетосудинна дистонія" в міжнародній медицині взагалі не існує. Його досі ставлять тільки на пострадянському просторі. Тривога, проблеми зі сном, біль в серці, коливання тиску та дискомфорт в животі можуть бути симптомами відразу декількох хвороб.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українці це роблять віками, але Супрун навчила по-своєму: недостатньо ефективно.

Також портал "Знай.uа" писав, що Супрун поділилась власним досвідом боротьби з інформаційними бульбашками. Безліч фактів, думок і точок зору зникають з нашого поля зору, оскільки нерідко ми бачимо і читаємо тільки те, що знаходиться в нашій новинній стрічці, впевнена блогероміністр Уляна Супрун.