Грип є вірусним захворюванням, яке приходить в Україну щороку. Захворювання передається повітряно-крапельним шляхом. Окрім лікування, яке призначає лікар, існують дієві рекомендації, які допомагають організму мобілізувати в собі сили для самостійної перемоги над вірусною інфекцією.

1. Ізоляція та спокій. Таким чином вдасться уникнути зараження інших людей, а також легше перенести хворобу самому. Слід пам'ятати, що марлеві пов'язки на обличчі є не надто серйозною перешкодою для вірусу. Варто поберегти себе і не намагатися перенести хворобу на ногах, оскільки вірус впливає також на нервову і кровоносну систему, що загрожує серйозними ускладненнями.

Грип, ГолосUA
Грип, ГолосUA

2. Пити більше рідини. Відмінним варіантом будуть чай, морс, вода, газована вода і мінералка, оскільки вони допомагають виводити токсини з організму. Пите варто більше, ніж потрібно зазвичай. Токсини будуть виходити, а організм матиме більше сил, щоб перемогти хворобу.

3. Зволоження слизових оболонок. Таким чином підтримуються в порядку захисні бар'єри від інших інфекцій. Оптимальним засобом буде розчин солі або фізіологічний розчин, який є водночас і найдешевшим методом. Для цього потрібно розчинити третину чайної ложки солі в склянці теплої води, можна додати трохи соди. Він не дратує слизові оболонки і прекрасно справляється з їх зволоженням. Також спеціальні засоби для зволоження носа можна придбати в аптеці. Слід пам'ятати про полоскання горла.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Грип, 24 канал
Грип, 24 канал

4 Підтримувати комфортну вологість повітря. У період захворювання краще, якщо вона стане трохи вищою ніж зазвичай. Для цього використовують заводський зволожувач повітря. Також можна тримати на батареї в кімнаті вологі шматки тканини.

5. Застосування жарознижувальних препаратів. Приймати їх рекомендується коли температура тіла перевищить 38,5. А до цього часу не варто заважати організму, який мобілізувався на боротьбу з інфекцією. Жар можна збивати за допомогою парацетамолу, водночас ацетилсаліцилова кислота протипоказана, оскільки може стати причиною серйозних ускладнень.

Лікування грипу, ілюстрація: strana.ua
Лікування грипу, ілюстрація: strana.ua

6. Не варто боятися схуднути. На період захворювання слід відмовитися від жирного, смаженого і їжі, яка важко перетравлюється. Не варто перевантажувати свій організмі, якому потрібні сили в першу чергу для боротьби з хворобою. Легке харчування принесе значно більше користі.

Нагадаємо, раніше українців попередили про вірус Коксакі: у МОЗ розповіли про симптоми та лікування

Як повідомляв портал "Знай.ua", виховання чи генетика: що насправді успадковують діти від своїх батьків

Також "Знай.ua" писав, що стрес, паніка та гнів: скільки людей не можуть жити без смартфона і чому це так небезпечно