Перший українець із коронавірусом з Китаю знаходиться в інфекційному відділенні в Чернівцях. Про це розповів голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький. За його словами, хворий 29 лютого повертався в Чернівці з Італії через Румунію.

Коронавірус з Китаю, скріншот: YouTube
Коронавірус з Китаю, скріншот: YouTube

"В Румунії він сів у машину і повертався додому в Україну. На кордоні він був зупинений санітарним контролем. У нього була підвищена температура і сухий кашель", - сказав Радуцький.

Він додав, що хворого негайно направили в домашню ізоляцію під наглядом сімейного лікаря. Після того, як 1 березня його стан погіршився, його госпіталізували в інфекційне відділення.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Там йому зробили тести на грип, які були негативними. Потім провели тест на коронавірус в референс-лабораторії в Києві, який показав позитивний результат", - зауважив депутат.

За словами медиків, стан хворого задовільний, будь-яких ускладнень поки не спостерігається. Варто відзначити, що дружина, з якою контактував хворий, також поміщена в амбулаторне відділення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, по всій країні заборонили цілуватися зі священиками, а також торкатися ікон.

Як повідомляв Знай.uа де можна перевіритися на коронавірус, і як не стати інкубатором смертельної хвороби.

Знай.uа писав, в Україні закриють тубдиспансери, а хворих відправлять на роботу? Медики дали відповідь.