Латвійський лікар Петеріс Апинис на своїй сторінці у Фейсбуці дав десять рекомендацій, як перехворіти коронавірусом у максимально легкій формі. Українці налякані, останніми днями зараження охоплює всю країну і поширюється семимильними кроками.

1. Лікувати свої хронічні захворювання, щоб коронавірус не зустрів Вас в лікарняному ліжку.🤧

Якщо у вас є діабет 2 - го типу, слід вживати призначені лікарем медикаменти. Треба вживати призначені лікарем медикаменти проти підвищеного кров'яного тиску.

2. Ходити, бігати, їздити на велосипеді на свіжому повітрі щодня. Працювати на городі.🚴♂️

Тільки Ваш непрямий, або опосередкований імунітет дозволить Вам легко перехворіти Covid 19. Непрямий імунітет найбільше виробиться рухами і спортивними активностями, раціональним харчуванням і перебуванням на свіжому повітрі. Вам потрібно знайти можливість кожен день гуляти по лісі або на березі моря, бігати або кататися на велосипеді щонайменше одну годину. Той, хто щодня бігає або швидко крокує на свіжому повітрі, не помре від коронавірусу і не постраждає від нього.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

3. Тренувати грудну клітку і займатися дихальними вправами щогодини.⏱

Також як і вентилювати легені, потрібно вентилювати житлові та робочі приміщення.

4. Не кашляти, не чхати, не кричати (і не співати) на інших.🗣

Триматися на відстані 2 метрів. Не спілкуватися з незнайомою людиною довше 10 хвилин. Раджу уникати прямих комунікацій, якы перевищують 10 хвилин.

5. Рекомендації по профілактиці та лікуванню брати на сайті SPKC, у відомих лікарів, інфекціоністів, епідеміологів.👩⚕️👨⚕️

Не вірте рекламі чудес, антивірусним вітамінам, гомеопатичних засобів і збагачувачам харчування. Харчуйтеся рослинними продуктами потенційно багато що містять фітонциди – часник, цибуля, салат, шпинат, капусту і т. д..

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

6. Уникайте зловживанням алкоголю! Не більше однієї дози (стакан вина в день!🚫

Не вірте радам вживати алкоголь як ліки від вірусу! Алкоголь відкриває для вірусу ворота дихальних шляхів, пригнічує захист організму. Як смертоносного дезінфекційного засобу для вірусу вживається розчин спирту, який становить щонайменше 60 градусів.

7. Не паліть! Комбінація – коронавірус і куріння – це шлях до патологанатома або могильника.🚭

Куріння має бути відмовлено негайно. Дослідження китайських колег свідчать про те, що різниця між смертністю чоловіків і жінок залежить від кількості викурених сигарет. Пасивне куріння також є небезпечним для життя в поєднанні з вірусом.

8. Окуляри, рукавички, маска.😷

Маска особи – відмінний засіб захисту, щоб не захворіти SARS 2, але, згідно зі спостереженнями китайських фахівців, годиться тільки в тому випадку, якщо обидві особи – як носій хвороби, так і потенційний реципієнт наділи маски. Респіратори як засоби захисту залишаємо медичним працівникам, у них більш тісний контакт з хворими. Значне засіб захисту від вірусу – окуляри. Кращими є такі, які використовують пляжні волейболісти. Якщо у вас є вибір – лінзи або окуляри – ще кілька місяців вибирайте окуляри.

9. Стерилізувати поверхні і приміщення!💧

У приміщеннях, де знаходилася людина з затвердженим Covid 19 або чоловік, який міг би бути хворим Covid 19, необхідна дезінфекція поверхонь приміщення використовуючи засоби дезинфекції. Важливо ретельно очищати і дезінфікувати всі предмети і поверхні, наприклад, дверні ручки, кнопки ліфта, крани, стіни і вікна, поверхні в туалетах і ванних кімнатах, а також телефони, планшетні комп'ютери, до яких часто торкаються безліч людей.

10. Часто мити руки милом або дезінфікуючим розчином.👐

Мийте руки перед їжею, а особливо після відвідування супермаркету, громадського транспорту і туалету. Альтернативою миття рук в раковині громадського туалету, вибирайте серветки зі стерилізаційної рідиною. Менше спілкуйтеся з людьми в ущільнених місцях.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше син поховав зараженого коронавірусом батька, а той воскрес і повернувся додому.

Також "Знай.ua" писав, як пережити карантин і не з'їхати з глузду - поради психолога.