Чай - популярний напій, який допомагає зігрітися в холодну погоду і має безліч позитивних ефектів. Водночас у нього є чимало побічних ефектів, про які мало хто здогадується. Про це пише medfactor.

Фахівці з'ясували, що чай може негативно впливати на організм. Наприклад, може призвести до порушення природного ритму тіла, оскільки напій містить кофеїн. У чорному, білому та зеленому сортах чаю рівень кофеїну коливається від 14 до 61 мг на порцію. Внаслідок цього можуть виникати проблеми зі сном.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Чай украй небезпечно вживати гарячим. Вчені встановили, що вживання великої кількості гарячого чорного чаю може спровокувати розвиток раку стравоходу.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Зелений та чорний чай мають сильний сечогінний ефект. За словами фахівців, активне вживання цих сортів може призвести до дисбалансу електролітів та зневоднення.

Крім того, є категорії людей, яким краще відмовитися від чаю. Наприклад, людям із анемією. Чорний та зелений чай обмежують біодоступність заліза до 94%.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від проблем зі шлунком до онкології: експерти розвінчали міфи про користь популярного продукту.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.