Туреччина підтримуватиме кримських татар та ніколи не визнає анексію Криму Росією.

Про таке заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Радіо Свобода. Він також додав, що ключовим для його країни є сприяння спокою, добробуту і безпеці кримськотатарського народу в тому становищі, в якому опинилася нині Україна.

"Так само, як і сьогодні, в майбутньому ви можете бути впевнені в нашій підтримці. Переконаний, що Всесвітній конгрес, який проходить у єднанні всього кримськотатарського народу на основі цілей миру і безпеки, посилить вашу боротьбу", – з такою промовою виступив президент Туреччини на Всесвітньому конгресі кримських татар, повідомляє прес-служба Меджлісу.

Ердоган наголосив, що Туреччина робить усі кроки і пропозиції, проводить необхідні бесіди з усіма сторонами, задля того, аби подолати репресії і гноблення, яким піддається кримськотатарський народ сьогодні.

Прем'єр-міністр Туреччини також пообіцяв сприяти вирішенню цього питання та назвав референдум 2014 року з незаконною анексією Криму ще одним випробуванням для кримськотатарського народу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми будемо продовжувати намагатися привернути увагу міжнародної спільноти до цієї теми. Сподіваюся, що завдяки цьому конгресу голос кримських татар почують в усьому світі", – заявив прем'єр-міністр Туреччини.

Читайте також: Чубарова переобрали президентом Конгресу кримських татар

У свою чергу Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, звертаючись до учасників конгресу, наголосив, що Анкара продовжуватиме стежити за ситуацією у Криму, як і раніше, буде протестувати проти репресій на півострові.

Нагадаємо, російські правоохоронці завадили Меджлісу потрапит на ІІ Всесвітній конгрес кримських татар, який проходить в Анкарі 1 та 2 серпня. Членів меджлісу викликали на допит саме тоді, коли вони мали їхати, тому більшість делегатів були позбавлені можливості брати участь у конгресі.