У російському місті Уфа 8-10 липня пройде саміт БРІКС, а 10 липня - саміт ШОС. За попередніми оцінками, місто відвідають 10 тисяч гостей.

Місцеві мешканці активно діляться у соціальних мережах світлинами підготовчих робіт, які роблять місцеві комунальні та інші служби. Уфімці активно коментують всю "курйозність" ситуації у блогах.

Грошей у підготовку вклали чимало. Мережею гуляє цифра у 6 млрд рублів, які нібито вклали приватні інвестори у будівництво готелів та інфраструктури, 2,5 млрд федеральних коштів виділено на розширення аеродромного комплексу аеропорту "Уфа", зміцнення набережної, підготовку гуртожитків, 2 млрд рублів - на реконструкцію Конгрес-холу та інших об'єктів.

А на благоустрій місто витратило 600 млн рублів.

Читайте також: Генпрокуратуру Росії попросили перевірити законність створення СРСР

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Зараз міська влада спішно намагаються вирішити всі проблеми міста за тиждень. Адміністрація Уфи схожа на холостяка, який не встиг приготуватися до приходу дівчини, і за ті 2 хвилини, поки та піднімається в ліфті, намагається швидко прибрати квартиру, ховаючи брудні шкарпетки під диван", - пише блогер Ілля Варламов.

За його словами, всі непривабливі будівлі і місця в місті завішують банерами. Всі тротуари закочують в асфальт, не дотримуючись технології, так що цей "асфальт розвалиться через півроку". Некрасиві газони застеляють пластикової травою, а деякі - тим же асфальтом.

"Якщо десь будівлі не вистачало, її знову побудували - з фанери. За задумом адміністрації Уфи, проїжджаючі мимо гості не повинні помітити підступу", - додав він.

По дорозі з аеропорту в місто практично не залишилося зовнішньої реклами. Всі банери замінили на вітання гостям саміту.

На фотографіях видно, що все терміново закривають і зафарбовують, щоб якнайшвидше заховати від очей гостей всі мінуси. Наприклад, арку історичної будівлі закрили шматком металу від паркану. Зобразили також колишній завод "БЕТО", в намальованих вікнах якого навіть пливуть хмари.

"Щоб негарний будинок не порушував уфімській ідилії, його приховали банером з принтом лісу. За однією з версій, місто збирався викупити територію разом з будинком у його власника. Кажуть, господар будинку запросив за землю 15 млн рублів, і мерія від цієї ідеї відмовилася", - розповідає Ілля, додаючи, що тоді власник нібито вирубав дерева і зіпсував вид з готелю.

Тоді влада вирішила завісити будиночок красивим банером.

"Саміт закінчиться, гості поїдуть, а жителям ще довго доведеться розгрібати наслідки", - підсумував блогер.