Радник президента України Зеленського Олег Устенко в ефірі Радіо Свобода заявив, що кількість кандидатів на посаду прем’єр-міністра значно більша, ніж обговорюють у ЗМІ.

"Я думаю, що пул експертів або потенційних кандидатів, з якими зараз обговорюється це питання президентом Зеленським, він набагато ширший, від того, що зараз обговорюється в українському медіапросторі", – заявив Устенко.

Олег Устенко

Днями президент Зеленський описав, яким бачить прем’єра. Зокрема, ця людина має бути професійним економістом, який ніколи не очолював уряд, Верховну Раду, парламентські фракції.

"Можна знайти декілька тисяч українських експертів, які підпадають під цей опис, хто ж має бути прем’єр-міністром. Те, що зараз обговорюється в медіапросторі українському, це просто нав’язаний порядок денний, який іде навіть не від ключових експертів із Атлантичної ради", – зазначив Устенко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще
Читай Знай.ua в обновленном чате Viber! Присоединяйтесь!

У липні стало відомо, що серед кандидатів на посаду - заступник виконавчого директора в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, секретар РНБО і ексміністр фінансів Олександр Данилюк та колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

Щодо можливості стати прем’єром самому, Устенко наголосив: "Я б сказав би, що я не хотів би відповідати на такого плану питання".

Нагадаємо, у Зеленського заявили, що не хочуть бачити Арсена Авакова на посаді глави МВС.