У "Слузі народу" впевнені, що просування інтересів України у ПАРЄ без акценту на присутність там Росії є доцільним. Про це заявив дипломат Богдан Яременко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наше завдання – не виключення Росії, а пропозиція своїх позицій, просування тих резолюцій, які відповідають інтересам України. Ми на цьому і зосередимося – це можна робити і з Росією, і без Росії", – сказав Яременко.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, Рада Європи "поставила під сумнів прихильність принципам". Також дипломат жалкує, що українську позицію підтримує не так багато країн.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Яременко вважає, що "ПАРЄ – це майданчик, де можна і потрібно домовлятися".

"ПАРЄ – організація парламентів. Там немає якоїсь однієї установки – іди, домовляйся, іди кажи – у тебе завжди будуть перемоги і будуть поразки. В одних випадках тебе будуть підтримувати, в інших – ти десь не дотягнеш. Це нормальна робота, і навколо неї не треба істерик", – пояснив політик.

Крім того, він нагадав, що Україні потрібна ПАРЄ, оскільки вона встановлює стандарти у сфері прав людини.

Ярмоленко повідомив, що ще не вирішено, яка саме делегація парламенту попереднього скликання або нового буде приймати участь в осінній сесії ПАРЄ.

Нагадаємо, що новим президентом Європарламенту обрали італійського соціаліста Давида-Марію Сассолі.

Як повідомляв портал Знай.uа, російський депутат Леонід Слуцький запропонував налагоджувати контакти з партією "Слуга народу".

Також портал Знай.uа писав, що країни масово виступають проти скандального рішення ПАРЄ про повернення Росії.