Чимало українців користуються автомобілями на європейській реєстрації. Так, в Україні планують зробити процес розмитнення авто "євроблях" максимально прозорим. Новий глава митниці Максим Нефьодов прокоментував ситуацію з "євробляхами".

Причиною для цього є прагнення знищити корупцію на митниці і дозволити автомобілістам самостійно прораховувати вартість машин.

Він зазначає, що покупці європейських автомобілів дізнаються про обсяг мит, які мають сплатити і яким чином митниця оцінюватиме машину, уже безпосередньо на кордоні. Він зазначив, що причиною цьому служать каталоги Schwacke.

"Якщо ви приїдете на кордон – на кордоні є так звані утаємничені каталоги Schwacke, за якими визначається ціна, і комусь пропускають (авто), комусь донараховують (мито), а комусь – донараховують утричі", - розповів Нефьодов.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

євробляхи
євробляхи

За його словами, детальної статистики ніхто немає і ніхто не знає подробиць, як саме нараховують податки на авто. Тому серед автомобілістів ходять чутки, що різні митниці використовують різні індикативи, а весь процес розмитнення "м’яко кажучи, напівлегальний".

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

євробляхи
євробляхи

Нефьодов пропонує вирішити проблему шляхом складання єдиної бази вартості розмитнення автомобілів на основі даних про уже ввезені машини. Він підкреслив, що ціни неможливо вказати точно, але все ж вартість розмитнення однакових авто, незалежно від комплектації, повинна бути у приблизно однакових цінових рамках.

Нагадаємо, вже не "євробляхи": звідки їдуть в Україну "свіжо пригнані" тачки.

Як повідомляв Знай.uа час "Х" наближається: євробляхери негайно звернулися до Зеленського, просять про допомогу.

Знай.uа писав, євробляхерів почнуть безжально штрафувати: точна дата.