Відомо, що під час брифінгу представник глави держави в уряді Андрій Герус розповів, що причин для підвищення цін на дизельне паливо та зріджений газ в Україні у зв'язку з введенням спецмита на постачання палива трубопровідним транспортом з Росії немає, оскільки наша країна значно наростила поставки з інших напрямків.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Ми бачимо, що в серпні буде навіть певний профіцит. У нас буде повністю збалансований ринок навіть без роботи трубопроводом", - повідомив Герус.

"Ніякого дефіциту не бачу. Бачу зміну структури ринку. Частка поставок з Росії знизиться з 45% до 15-25% в серпні-вересні, а постачання з інших джерел зростуть", - доповнив Андрій.

До того ж, за його слова, Україна збільшила поставки морем, з Білорусі - на 25%, а з ЄС - в 2 рази. Також очікується збільшення виробництва українськими нафтопереробними заводами. Він наголосив, що Росія з 1 серпня повністю зупинила постачання палива трубопровідним транспортом.

Також на брифінгу міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що потужності терміналів у морських портах України дозволяють багаторазово збільшити обсяги постачання нафтопродуктів, а держкомпанія "Укрзалізниця" може забезпечити достатню кількість рухомого складу для перевезень нафтопродуктів.

"Транспортно-логістичні рішення є, конкуренція – двигуни прогресу, і чим довше бенефіціари трубопровідних поставок будуть уникати сплати податків в український бюджет, тим більше вони втратять на ринку", - заявив він.

Ще Омелян розповів, що 6 серпня ухвалили рішення сформувати в Україні оперативний штаб, який буде моніторити ситуацію на ринку нафтопродуктів.

Нагадаємо, що у Зеленського розповіли, як "Слуга народу" Кабмін візьме в свої руки.

Як повідомляв портал Знай.ua, в "Слуги народу" Зеленського визначилися з головами комітетів Ради.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського заявили про нові критерії.