У Києві раптово помер один з підозрюваних у справі Євромайдану. У будівлі Генпрокуратури 11 лютого помер колишній прокурор Андрій Сайчук. Він прийшов з метою ознайомитися з матеріалами справи, повідомляють "ФАКТИ".

Як повідомляє Insider, Сайчук підозрювався в незаконному притягненні до кримінальної відповідальності евромайдановца Миколи Пасічника. Андрія Сайчука затримали в 2018 році, але пізніше звільнили під заставу 35 000 гривен. Останнім часом колишній прокурор працював адвокатом.

Прокурор Генпрокуратури Олексій Донськой розповів, що під час відвідування Генпрокуратури Сайчук ні на що не скаржився. Підслідний завершив ознайомлення з матеріалами, вийшов з кабінету, викликав ліфт і раптом впав. Сайчук помер ще до приїзду бригади «швидкої допомоги».

Евромайдановца Миколи Пасічника в січні 2014 року заарештував «Беркут». 72-річний житель Вінницької області був звинувачений в організації масових заворушень. Справа Пасічника вів на той час київський прокурор Андрій Сайчук.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" повідомляв про те, що Генеральна прокуратура України оголосила про завершення розслідування у справі розстрілів на Майдані в 2014 році. Так, глава ГПУ Юрій Луценко в ефірі телеканалу «Прямий» завив про те, що справа про катів Майдану найближчим часом буде передані в суд. "Ми маємо всі докази для передачі в суд, в тому числі, наукову незалежну експертизу про те, що команди [Віктора] Януковича, глави СБУ (Олександра - ред.) Якименко, керівника МВС (Віталія - ​​ред.) Захарченко та їх підлеглих привели до розстрілу мирних людей на Майдані ", - сказав Луценко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив про завершення досудового розслідування у справі розстрілів під час євромайдан в 2014 році. Про це стало відомо з повідомлення видання УНН, яке, в свою чергу, посилається на мова Луценко в ефірі одного з українських телеканалів.

Крім того, як повідомляв "Знай.ua", за представників спецпідрозділу "Беркут" пообіцяв помститися одіозний український танцюрист балету Сергій Полунін. Про це артист написав на сторінці в Instagram. Полунін звинуватив снайперів в розстрілах демонстрантів під час протестів на Майдані і підставу бійців.