Загалом минулі вихідні відзначилися аномальним теплом, внаслідок якої по всіх районах області було зафіксовано масове загоряння сухої трави. Практично у кожному куточку України горить трава. Цим самим завдається неймовірна шкода екосистемі.

За останні кілька днів пожежі сухотрав’я зафіксовано у Народицькому, Баранівському, Олевському, Попільнянському, Коростенському, Житомирському, Хорошівському, Бердичівському, Овруцькому, Новоград-Волинському, Романівському, Чуднівському та інших районах області. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Житомирській області.

У суботу, 9 березня, ледь не завершилося трагедією спалювання сухої рослинності в селі Лемеші Бердичівського району. Спекотна та вітряна погода стала причиною швидкого розповсюдження полум’я, яке перекинулося на сінник приватного домогосподарства, розташований поруч. На місце події виїжджали рятувальники. Завдяки чітким та професійним діям вдалося запобігти поширенню займання на приватні житлові будинки та врятувати людське майно.

Популярні новини зараз
"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Варто зазначити, що спалювання сухої трави завдає непоправної шкоди екосистемі.

Під час її спалювання гине насіння рослин як на землі, так і під землею. Виживає, як правило, найгрубіша трава і бур’ян, заглушуючи при цьому ослаблену іншу флору.

При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту.

Доречі, гинуть і ті що беруть участь у процесі утворення ґрунту, а також винищують різних шкідників саду і городу. Гине корисна мікрофлора, яка допомагає рослинам протистояти хворобам.

Варто пам’ятати, що суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми створена самою природою. Ті, хто стверджують що спалювати траву корисно помиляються самі і вводять в оману інших.

Нагадаємо, у Чорнобилі відбуваються дивні речі: такого не було з часів катастрофи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", через 10 годин після аварії: як живе остання людина, народжена в Прип'яті. Дитина з'явилася на світ 26 квітня 1986 року в 11:45 ранку – через десять годин після початку подій на Чорнобильській АЕС.

Також "Знай.ua" писав, що в Чорнобильській зоні відчуження розпочалася лісова пожежа.