У банку "Пересвет", головним кредитором якого була Російська православна церква, виявили мільярдні недостачі в касі. Гроші видавалися "під чесне слово" невстановленим особам і не поверталися назад в банк.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на джерела в Центробанку. Недостачу виявила тимчасова адміністрація. Відповідно до підрахунків з каси зникло п'яти мільярдів рублів.

Гроші з фінансової установи почали активно виводити напередодні краху. Тимчасову адміністрацію ввели в банк в жовтні 2016 року. В ході перевірок з'ясували, що з каси зникли 780 мільйонів рублів, майже 50 мільйонів доларів і 25 мільйонів євро.

Гроші, за словами джерела, видавалися під розписки і під звіт, але назад їх ніхто не повертав. Всі операції підтверджені документально. Але встановити кінцевих одержувачів не вдалося - на документах відсутні будь-які підписи. Касири видавали значні суми "під чесне" слово.

Аудитор банку "Пересвет" виявив дані про недостачу в касі в звітності за 1 січня. Підрозділи внутрішнього контролю пояснити це і назвати суму не змогли.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Банк "Пересвет" входив в топ-50 російських банків за обсягом активів. Проблеми у фінустанови почалися восени 2016 року.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російський опозиціонер Олексій Навальний викрив нові корупційні схеми в оточенні прем'єра РФ Дмитра Медведєва.