Після спроби державного перевороту в Туреччині влітку 2016 року правоохоронці затримали понад 113 тисяч осіб.

Про це розповів глава МВС країни Сулейман Сойлу, пише Anadolu.

За його словами, 47,1 тисячі підозрюваних у зв'язках з FETO — організацією опозиційного ісламського проповідника Фетхуллахом Гюлен — заарештовані.

При цьому серед узятих під варту: 10,7 тисячі поліцейських, 7,6 тисячі військовослужбовців, 168 генералів, 2,5 тисячі суддів і прокурорів, 208 чиновників і 26,1 тисячі цивільних осіб.

Із загального числа затриманих понад 65 тисяч людей відпустили на свободу, з них 41,5 тисячі перебувають під наглядом правоохоронців.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, 28 лютого в Туреччині розпочався судовий процес над підозрюваними у спробі державного перевороту. Перед судом постали 330 осіб, обвинувачених у спробі повалити конституційний лад, вбивствах і членстві у терористичній організації. Кожному з них загрожує до трьох довічних термінів.

15 липня 2016 року в Туреччині спробували здійснити державний переворот. В результаті загинули понад 230 осіб, ще понад 2,1 тисячі були поранені. Після цих подій в Туреччині пройшли масові чистки в органах влади, спецслужбах, судах, армії, освітніх установах.

Анкара звинуватила в організації путчу Фетхуллаха Гюлена, який живе у США з 1999 року. Проповідник наполягає на своїй непричетності до спроби державного перевороту.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", 2 квітня в Москві пройшли антипутінські пікети. Російські силовики масово затримували активістів.