Саме тому військові експерти бундесверу прогнозують нове ядерне випробування, що може влаштувати Кім Чен Ин. Їх побоювання базуються на інформації, отриманій розвідкою.

Таку думку висловив Маттіас Гебауер у матеріалі, опублікованому виданням Der Spiegel.

Зокрема в статі "Аналітики Бундесверу попереджають про нове ядерне випробування" йдеться про звіт відділу військової розвідки для міністра оборони Урсули фон дер Ляйен і високопоставлених чиновників міністерства.

Експерти вказують на той момент, що останнє випробування північнокорейський диктатор провів 5 квітня, за два дні до зустрічі американського та китайського президентів. Своїми діями він хотів налякати ці країни, які обговорювали кроки щодо втихомирення Пхеньяну.

Військова розвідка не виключає, що нове випробування ядерної зброї – не за горами, але дати не озвучуються. Не виключено, що ядерне випробування він проведе вже за кілька днів, у день заснування останнього комуністичного бастіону. Експерти кажуть, спрогнозувати дії непередбачуваного Кім Чен Ина неможливо в принципі, оскільки в них немає ніякої систематичності. Ясно одне: на будь-який зовнішньополітичний тиск диктатор реагує провокаціями.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Не так давно глава Північної Кореї анонсував розробку ракет, що зможуть долетіти до США.

На останні випробування досить різко відреагував держсекретар США Рекс Тіллерсон, заявивши, що з них досить розмов про КНДР, а вже в ніч на неділю Дональд Трамп відправив групу авіаносців в напрямку Корейського півострова.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на випробування ракет Пхеньяном відреагував і Сеул. Південна Корея привела свої війська у повну бойову готовність.