Жертвами атаки на іракське місто Мосул, яке перебуває під контролем терористичної організації "Ісламська держава", стали сотні мирних мешканців.

Про це повідомляє DW, посилаючись на дані правозахисників з Amnesty International. Уряд Іраку закликав місцевих жителів залишатися в своїх будинках і шукати собі потенційно безпечні укриття.

Правозахисники зазначають, що бойовики "Ісламського держави" були під час авіударів поруч зі зруйнованими будинками, або в прилеглих будинках, що не були цілями нальотів. Велика кількість жертв серед мирного населення значно ускладнило наступальну операцію на Мосул, яку проводять війська коаліції.

У минулі вихідні США і Ірак почали розслідування за фактом звинувачення в масовій загибелі людей під час авіанальотів. Джерела стверджують, що жертвами штурму стали понад три тисячі жителів міста.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в британській поліції заявили, що не виявили свідчень того, що організатор терактів в Лондоні мав зв'язки з бойовиками "Ісламської держави".

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще