Чинний французький лідер Франсуа Олланд заявив, що офіційна церемонія інавгурації обраного президента Еммануеля Макрона відбудеться 14 травня, у неділю.

Про це Олланд оголосив на виступі у Парижі, присвяченому 72-й річниці закінчення Другої світової війни у Європі. У неділю чинний президент передасть повноваження наступнику, а він проїде по Єлисейських полях до Тріумфальної арки.

Лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон набрав на виборах 66,09% голосів, представниця ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен - 33,9%.

Після оголошення офіційних результатів Олланд привітав Макрона із перемогою. Ле Пен визнала свою поразку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей привітала Макрона та встигла обговорити із ним Brexit та подальшу співпрацю двох країн.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще