"Феномен Думчева" став несподіванкою не лише для київської влади, а й для політичних експертів. Ще пару місяців тому Думчева і його команду ніхто не сприймав всерйоз, вважаючи проект технічним. Але із зростанням рейтингу партії та її лідера, все більше експертів почали говорити про "феномен Думчева", а політичні конкуренти шукати компромат і поливати брудом нову київську команду.

У чому ж полягає "феномен Думчева", і чому нова київська політична сила так здивувала експертів і старожилів українського політичного олімпу. На думку політологів, "феномен Думчева" - це, перш за все, цікава програма, оригінальна, повномасштабна і системна виборча кампанія. Хороша команда і, головне, об'єднання однодумців, бажаючих зробити своє місто найкращим місцем на землі.

Опоненти Думчева ставлять йому в докір значну рекламну кампанію. Але хіба хтось заважає всім іншим політичним силам робити те ж саме? Або хтось повірить, що у Порошенка і Кличка з їх бізнесменами з БПП грошей менше, ніж у Сергія Думчева. Або спонсор рейдерів з Кропу Коломойський раптом зубожів?..

І найголовніше - як ще, якщо не через рекламу, донести до виборця, ніж ти краще за всіх цих партій, які роками сидять у бюджетного корита і грабують місто, згадуючи про киян тільки перед виборами. Сюди ще слід додати ефективну адресну кампанію, і поштову розсилку, і роботу телефонної лінії партії "Рух за реформи". Якщо з усіх цих питань провладна партія і її технічні проекти значно поступаються команді Думчева, то логічно припустити, що і в управлінні містом, вони також будуть значно програвати молодим і амбітним кандидатам партії "Рух за реформи".

Лідер партії "Рух за реформи" - у політиці людина нова. Він веде на вибори команду місцевих активістів і пропонує виборцям конкретну програму реформ. Вони хочуть радикально скоротити кількість чиновників, створити умови для розвитку бізнесу, вирішити проблему з наповненням столичного бюджету, прийняти Генеральний план Києва, зберегти зелені зони, запустити транспортну реформу, впровадити страхову медицину і зробити так, щоб інваліди та малозабезпечені мешканці не відчували себе чужими в своєму власному місті. Саме ці фактори і виводять Сергія Думчева в другий тур, а його людей до Київради.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Тепер давайте подивимося, кого ж ведуть до Київради та в мери решта політсил. Список БПП - куди НЕ глянь, якщо не колишній чиновник або депутат, то їх помічник або родич. Ці люди роками грабували киян і хочуть робити те ж саме далі. А про Кличка і зовсім, як про покійника, краще мовчати. За півтора року його команда розікрала Київ так, що увігнала місто в переддефолтний стан. При цьому його зами-забудовники в повному "шоколаді" - як будували, так і будують.

"Єдність" і "Батьківщина" - те ж саме. Омельченко - технічний кандидат від Кличка, провідний до Київради представників "молодої команди" екс-мера Черновецького. Зовсім здурів старий. Ну, або втомився від всіх і вирішив підзаробити надбавку до пенсії. А що хоче "Батьківщина" з Бондаренко, народним депутатом п'яти скликань, якого чотири рази вибирали по мажоритарних округах в Києві і 4 місяці в перехідній постмайданновскій період очолював КМДА? Навіщо за таких голосувати? Вони вже всі були, і краще чомусь не стало.

А "Свобода", УКРОП або "Радикальна партія"? Що вони змогли запропонувати киянам на цих виборах, крім популістських гасел? Вони не те, що програм не підготували, а навіть списки їхніх кандидатів потрібно сильно постаратися, щоб знайти. А що може зробити для Києва і киян рейдер Корбан, протеже Коломойського, який ображений на президента за звільнення з поста голови Дніпропетровської ОДА і програш в Чернігові? Немає сумнівів, що ставши мером, він чесно відпрацює гроші, вкладені в його кампанію Коломойським. Ось тільки що це дасть киянам, і навіщо їм це треба, навіть Корбан сказати не може. А Береза, який теж фінансується Коломойським? Йому депутатства мало - Київ подавай. При цьому, на думку експертів, у нього немає ні чіткої програми, ні команди, ні досвіду.

Серед цієї строкатої компанії колишніх, разом з "Рухом за реформи" ще виділяється "Самопоміч". Але це кишенькова партія мера Львова, що не дуже до душі киянам. Київ все ж не Львів. Та ще й цей скандал з "договорняком" між Садовим і Кличко. Ось і виходить, що єдина політична сила, здатна відігнати від корита зажерлися політиканів - це "Рух за реформи" Сергія Думчева.

Читайте також: "РУХ ЗА РЕФОРМИ": Влада боїться програти?!

Причому Думчев заслуговує шанс ще й тому, що він патріот, корінний киянин, любить своє місто, син відомого київського архітектора, який живе з сім'єю в Києві, а не за бугром.

Коли ми, українці, зрозуміємо, що політиків, як памперси у дітей, потрібно періодично міняти. Пора це зробити і з київською владою. Тільки не забувайте, старий памперс слід міняти на новий, а не на попередній, вже обгаженний. Інакше некомфортно і смердить!