За 10 місяців війни на Донбасі президент РФ Володимир Путін витратив 53 мільярди рублів.

Про це повідомили експерти, проаналізувавши матеріали Бориса Нємцова. За ними також опублікували доповідь "Путін. Війна" 11 травня.

Зокрема, оцінку російських витрат підготував Сергій Алексашенко, директор з макроекономічних досліджень Вищої школи економіки, колишній заступник голови Центробанку.

Читайте також: Російські солдати масово відмовляються воювати в Україні - Reuters

Він підрахував втрати російського бюджету від приєднання півострова та участі у військовій кампанії в Донецькій і Луганській областях. У доповіді оцінили витрати на утримання добровольців, ополченців, експлуатацію та ремонт бойової техніки.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Крім цього, утримання біженців з регіональних бюджетів із липня минулого року економіст оцінив сумарно у ще 80 мільярдів рублів.

Нагадаємо, російський опозиціонер Борис Нємцов збирав докази того, що на боці сепаратистів в Україні воюють російські військові підрозділи. Він також брав інтерв'ю у родичів загиблих на сході України солдатів.

Після того, як його вбили, поліція провела обшуки в його квартирі, конфіскувавши комп'ютери та інші носії інформації.

Група опозиційних активістів і журналістів, очолювана Іллею Яшиним вважає, що після візиту правоохоронців пропала частина зібраного Нємцовим архіву. Перший тиждень після його смерті активісти відновлювали втрачені документи.

Розповідають також про записку, написану почерком Нємцова і передану його помічниці Ользі Шоріній.

У ній ідеться: "Зі мною зв'язалися десантники з Іваново. 17 убитих. Десантникам не платять їхні гроші, але зараз вони бояться говорити".

Дослідники вважають, що опозиціонер написав її, побоюючись, що його розмови прослуховуються.

Наразі випустили перший наклад досліджень Нємцова. Він становить 3 тисячі примірників. Водночас документ розмістили в інтернеті.