Єдина версія програми мирного врегулювання, що має шанси на життя - це мирний план, заснований на букві і дусі Мінських угод. Всі інші варіанти ще в зародку будуть мертвонародженими, вважає публіцист Дмитро Джангіров, повідомляє "Капітал".

У суспільстві, за словами Джангірова, з'явився попит на "вбудовування в нові політичні реалії після несподіваної для багатьох перемоги Дональда Трампа", і спостерігається він не лише в середовищі українських політиків, а й політичних спонсорів.

"Не виключено, що Вашингтон зондує підґрунтя на предмет розширення посередницького формату в порівнянні з "нормандськими "за рахунок включення долі Криму в коло питань українсько-російського врегулювання, де американці виступлять в якості посередника.

Не будемо заглиблюватися далі в ситуацію; очевидно, що вже друге за короткий термін висування українськими політиками плану врегулювання конфлікту з РФ, який включає в себе питання Криму, невипадково - і робиться це в інтересах однієї з американських груп, які сподіваються на відновлення своїх політичних позицій при президенті Дональдові Трампу", - пояснив свою думку експерт, коментуючи появу "мирних ініціатив" олігарха Віктора Пінчука та нардепа-радикала Андрія Артеменка в центральній американській пресі.

Джангіров вважає, що пропозиції Артеменко мають ті ж органічні недоліки, що і ідеї Пінчука.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"По-перше, вони далеко виходять за рамки Мінських угод і намагаються об'єднати два конфлікту (Кримський і на Донбасі), які мають різні статуси: дипломатична суперечка і врегулювання тліючого конфлікту. По-друге, ні з ким не узгоджені ", - зазначив він.

На думку публіциста, повертаючись зі сфери "особистого піару" в правову площину, необхідно розуміти, що силу міжнародно-правового документа мають лише Мінські угоди від 12 лютого 2015 року, закріплені відповідною Резолюцією ООН. "Більш того, є український план реалізації цих Угод у вигляді" плану Медведчука ", який підтримує Європа і США. Відповідно, єдина версія програми мирного врегулювання, що має шанси на життя - це мирний план, заснований на букві і дусі Мінських угод. Всі інші варіанти спочатку будуть мертвонародженими ", - підсумував він.