У Польщі не виключають ймовірності того, що вчорашній обстріл консульства у Луцьку був спланованою провокацією з боку Кремля.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" розповіла речник МЗС України Мар'яна Беца.

Вона зазначила, що такий висновок посадовці та очільники провідних відомств країни зробили з того, що російська агресія завжди керується подібними методами втручання.

"Все інспіровано ззовні, поляки це розуміють", - додала Беца.

Спікер МЗС пообіцяла, що українська сторона зробить все можливе для того, щоб викрити винуватців, адже від цього залежить безпека консульств та дипломатичних представництв.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Втім, точну дату відновлення роботи консульства не визначили, адже очікують відповідних вказівок від польської сторони. В свою чергу МВС вже вчора посилило охорону поблизу будівлі.

Нагадаємо,раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Порошенко обговорив ситуацію із консульством у Луцьку із президентом Польщі Анджеєм Дудою.